Start

Rejestracja użytkownika

*
*
*
*
*
*

* Pola wymagane.

Misja firmy

Jesteśmy firmą o długoletnich tradycjach i bogatej historii dążącą do utrzymania swej wysokiej pozycji na rynku zbożowo-młynarskim, a także wiarygodności u klientów oraz dostawców.

Czytaj więcej: Misja firmy

Surowce

 

 

 

 Jeden z największych młynów, którego najcenniejszym kapitałem jest nowoczesny park maszynowy oraz wieloletnie doświadczenie wyspecjalizowanych pracowników.

Czytaj więcej: Surowce

Nasze produkty

Mąki, kasze, płatki i otręby opatrzone logo "Młyny Stoisław" produkuje się ze specjalnie wyselekcjonowanego zboża.a

Czytaj więcej: Produkty

Produkt miesiąca

Płatki Owsiane Górskie Ekstra BIO

Czytaj więcej: Produkt miesiąca

Porady, przepisy

Ciekawostki na temat naszych produktów

Czytaj więcej: Porady, przepisy

Przedsiębiorstwo Zbożowo-Młynarskie "PZZ" w Stoisławiu S.A.
Stoisław 11, 76-031 Mścice

NIP 669-050-21-87 REGON 000051109 Nr Rej. BDO 000003906

Sąd Rejonowy w Koszalinie, IX Wydział KRS Nr 0000306013; Kapitał Zakładowy 35.000.000,00 zł, Kapitał wpłacony 35.000.000,00 zł

Centrala tel. +48 94 34 55 900 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Sekretariat tel. +48 94 34 55 940 sklep online: www.mlynystoislaw.pl
fax +48 94 34 55 992

Rzetelna Firma

Zgodnie z art. 4c ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o przeciwdziałaniu nadmiernym opóźnieniom w transakcjach handlowych Przedsiębiorstwo Zbożowo-Młynarskie „PZZ” w Stoisławiu S.A. oświadcza, że posiada status dużego przedsiębiorcy.

Grupa Kapitałowa


Krajowa Spółka CukrowaFabryka Cukierków "Pszczółka" Sp. z o.o.Polskie PrzetworyPrzedsiębiorstwo Przemysłu Ziemniaczanego „Trzemeszno” Sp. z o.o. Î.C.S.„Moldova Zahăr” S.R.L. w Cupcini w Republice Mołdawii

Produkt miesiąca_11

Mąka krupczatka

W tym miesiącu podajemy przepis na placek śliwkowy z kruszonką.

Warto wykorzystać jesienne owoce, a mąka krupczatka świetnie nadaje się do pieczenia lekkiego ciasta:

zaczynamy od przygotowania kruszonki: 175 g mąki krupczatki, 100 g cukru, 100 g miękkiego masła lub margaryny. Zagniatamy wszystko tak, aby utworzyły się małe grudki. Gdy zastosujemy masło, kruszonka będzie delikatna i drobna, gdy stosujemy margarynę - kruszonka jest grubsza i twarda.

Teraz kolej na ciasto: 175 g masła lub margaryny, 175 g cukru - utrzeć, dodawać kolejno 3 jaja - utrzeć, 135 g mąki krupczatki, 135 g mąki koszalińskiej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, odrobinę soli - wszystko dokładnie wymieszać.

Do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy (25x45) wyłożyć ciasto, powierzchnię wyrównać i na tym ułożyć śliwki, uprzednio opłukane i wydrylowane - skórką do ciasta, aby z miąższu nie wyciekał sok, całość posypać kruszonką.

Piec w rozgrzanym (190-2000 C ) piekarniku około 45 minut.

SMACZNEGO Uśmiech