Akcjonariusze

Rejestracja użytkownika

*
*
*
*
*
*

* Pola wymagane.

Produkt miesiąca_05

Mąka pszenna typ 750 chlebowa - najlepsza do domowego wypieku chleba

Można stosować ją również do zagęszczania sosów, przyrządzania zasmażek, również naleśniki wychodzą wyśmienite... Ma gwarantowaną wysoką jakość oraz znakomite walory wypiekowe

Mąka w 100% naturalna bez żadnych dodatków.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

Wartość energetyczna..................      1529kJ/366 kcal
Białko..........................................        12,5 g
Węglowodany ..........................            75,0 g
Tłuszcz......................................         1,8 g

Przykładowy przepis na chleb domowy:

Składniki potrzebne na wypiek dwóch bochenków chleba po około 800 g /szt:
Mąka pszenna typ 500 –  300 g
Mąka pszenna typ 750 -  500 g
Mąka żytnia typ 720  -  500 g
Drożdże 10 dag  lub 5 dag drożdży  +  zakwas
Sól  - 2 łyżki stołowe
Cukier – 2 łyżki stołowe
Woda  -  1 litr

Można dodać inne składniki wg uznania np:
-      płatki owsiane, słonecznik, pestki dyni, siemię lniane, sezam, otręby pszenne lub owsiane

 Przygotowanie:

Wszystkie rodzaje mąki wymieszać z solą i ewentualnymi dodatkami (płatki owsiane, dynia itp.) na sucho. Rozprowadzić w wodzie drożdże, cukier i ewentualnie zakwas następnie dodać do mąki. Mieszać do uzyskania równomiernej konsystencji. Przygotowane ciasto pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.  Po uzyskaniu dwukrotnej objętości przełożyć ciasto do wysmarowanych tłuszczem foremek. Foremki wypełnić ciastem maksymalnie do  3/4 ich wysokości. Pozostawić do czasu, aż ciasto wyrośnie. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 45 – 60 minut

Poniżej link do bloga, w którym znajduje się recenzja mąki pszennej typ 750:

http://kraina-testow.blogspot.com/2012/09/recenzja-maka-pszenna-typ-750-chlebowa.html