Pyszne kotleciki z kalafiora i otrąb

Działania zapobiegające rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2 w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A.

W związku z działaniami zapobiegającymi rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2, w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pracowników Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A. a także współpracujących instytucji i kontrahentów Zarząd Spółki, postanowił ograniczyć dostęp do zakładu oraz do biura Spółki aż do odwołania.

Część pracowników będzie wykonywać swoje zadania zdalnie, poza miejscem pracy. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą, aby bieżące sprawy załatwiać drogą telefoniczną lub poprzez pocztę elektroniczną. Dane kontaktowe do komórek organizacyjnych znajdują się w linku www.stoislaw.com.pl w zakładce „Kontakt”.

W przypadku kierowców firm zewnętrznych wjeżdżających na teren Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A.

prosimy o nieopuszczanie pojazdu bez uzasadnionej przyczyny. Wszyscy kierowcy firm zewnętrznych wjeżdżający na teren Spółki muszą być zaopatrzeni i ubrani w półmaski i rękawiczki ochronne.

O zmianach w organizacji pracy w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A. informować  będziemy na stronie internetowej na bieżąco. Zdajemy sobie sprawę, że wprowadzone regulacje mogą powodować niedogodności i trudności organizacyjne, ale w tej szczególnej sytuacji zdrowie i bezpieczeństwo są wartością nadrzędną.

aktualne informacje i zalecenia na stronie: https://www.gov.pl/web/koronawirus

 Kontakt do Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego "PZZ" w Stoisławiu S.A.

Centrala tel. +48 94 34 55 900 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Sekretariat tel. +48 94 34 55 940

 

Otwórz

Rejestracja użytkownika

*
*
*
*
*
*

* Pola wymagane.

Pyszne kotleciki z kalafiora i otrąb pszennych Stoisław

Potrzebujesz:

  • 1 średni kalafior lub mrożonkę z kalafiora
  • 200 gramów płatków owsianych z Młynów w Stoisławiu,
  • 2 jajka,
  • 1 pęczek natki pietruszki lub drobno pokrojoną zieloną część pora (pół szklanki)
  • dużą cebulę zeszkloną na oliwie
  • łyżkę mąki pszennej z Młynów w Stoisławiu
  • otręby pszenne z Młynów w Stoisławiu do panierowania kotlecików,
  • sól, pieprz, oliwę, słodką paprykę, czosnek (surowy lub suszony) do smaku.

Czas przygotowania: 30 minut

A teraz do dzieła:

  • gotuj na parze różyczki kalafiora przez 10-15 minut.
  • odcedź wodę, rozgnieć kalafior tłuczkiem do ziemniaków i dodaj jajka, płatki owsiane z Młynów w Stoisławiu , natkę lub porę oraz przyprawy
  • uformuj niewielkie kotlety.
  • panieruj kotleciki w otrębach pszennych z Młynów w Stoisławiu i smaż na oliwie do zarumienienia.

Kotleciki możesz jeść: z puree ziemniaczanym, chlebem lub makaronem.  Pasuje do nich sos czosnkowy, koperkowy lub myśliwski.

Dobra rada: odcedzoną z kalafiora wodę oraz grubsze części kalafiora zachowaj do jutrzejszej zupy jarzynowej.