Udany biszkopt

Działania zapobiegające rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2 w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A.

W związku z działaniami zapobiegającymi rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2, w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pracowników Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A. a także współpracujących instytucji i kontrahentów Zarząd Spółki, postanowił ograniczyć dostęp do zakładu oraz do biura Spółki aż do odwołania.

Część pracowników będzie wykonywać swoje zadania zdalnie, poza miejscem pracy. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą, aby bieżące sprawy załatwiać drogą telefoniczną lub poprzez pocztę elektroniczną. Dane kontaktowe do komórek organizacyjnych znajdują się w linku www.stoislaw.com.pl w zakładce „Kontakt”.

W przypadku kierowców firm zewnętrznych wjeżdżających na teren Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A.

prosimy o nieopuszczanie pojazdu bez uzasadnionej przyczyny. Wszyscy kierowcy firm zewnętrznych wjeżdżający na teren Spółki muszą być zaopatrzeni i ubrani w półmaski i rękawiczki ochronne.

O zmianach w organizacji pracy w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A. informować  będziemy na stronie internetowej na bieżąco. Zdajemy sobie sprawę, że wprowadzone regulacje mogą powodować niedogodności i trudności organizacyjne, ale w tej szczególnej sytuacji zdrowie i bezpieczeństwo są wartością nadrzędną.

aktualne informacje i zalecenia na stronie: https://www.gov.pl/web/koronawirus

 Kontakt do Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego "PZZ" w Stoisławiu S.A.

Centrala tel. +48 94 34 55 900 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Sekretariat tel. +48 94 34 55 940

 

Otwórz

Rejestracja użytkownika

*
*
*
*
*
*

* Pola wymagane.

Biszkopt

Pora na udany Biszkopt!

Potrzebujesz:

  • 5 sztuk jajek (koniecznie muszą mieć temperaturę pokojową)
  • 110 g mąki pszennej Tortowej Stoisław
  • 150 g cukru
  • 40 g mąki ziemniaczanej

I do dzieła:

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni C
  2. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (tylko na dnie)
  3. Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę, kiedy piana jest już ubita zacząć dodawanie cukru po 1 łyżce nie przerywając ubijania
  4. Dodawać żółtka jedno po drugim, miksując i nie przerywając miksowania
  5. Do osobnych misek przesiać obie mąki, dodać je w dwóch porcjach do masy, delikatnie miksując na najniższych obrotach lub też wymieszać je delikatnie szpatułką aż do połączenie się składników, starając się, aby piana jak najmniej opadła
  6. Ciasto przelać do wcześniej przygotowanej formy, wyrównać lekko wierzch, wstawić do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika, biszkopt piec ok. 30-40 min (piekarnik nastawiony na grzanie z góry i dołu), sprawdzić jego suchość  patyczkiem
  7. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i z wysokości ok. pół metra upuścić (w formie) na stół, aby zapobiec opadaniu ciasta
  8. Następnie formę z ciastem należy odstawić do lekko uchylonego piekarnika aż do jego całkowitego wystygnięcia
  9. Wystudzony biszkopt oddzielić nożem od brzegów formy i wyjąć.
        
         A teraz można zabrać się za pyszne torty, ciasta z kremem i inne pyszności :)       Z mąką Tortową Stoisław zawsze udane wypieki!