Mehl für hausgebackenes Brot

Działania zapobiegające rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2 w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A.

W związku z działaniami zapobiegającymi rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2, w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pracowników Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A. a także współpracujących instytucji i kontrahentów Zarząd Spółki, postanowił ograniczyć dostęp do zakładu oraz do biura Spółki aż do odwołania.

Część pracowników będzie wykonywać swoje zadania zdalnie, poza miejscem pracy. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą, aby bieżące sprawy załatwiać drogą telefoniczną lub poprzez pocztę elektroniczną. Dane kontaktowe do komórek organizacyjnych znajdują się w linku www.stoislaw.com.pl w zakładce „Kontakt”.

W przypadku kierowców firm zewnętrznych wjeżdżających na teren Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A.

prosimy o nieopuszczanie pojazdu bez uzasadnionej przyczyny. Wszyscy kierowcy firm zewnętrznych wjeżdżający na teren Spółki muszą być zaopatrzeni i ubrani w półmaski i rękawiczki ochronne.

O zmianach w organizacji pracy w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A. informować  będziemy na stronie internetowej na bieżąco. Zdajemy sobie sprawę, że wprowadzone regulacje mogą powodować niedogodności i trudności organizacyjne, ale w tej szczególnej sytuacji zdrowie i bezpieczeństwo są wartością nadrzędną.

aktualne informacje i zalecenia na stronie: https://www.gov.pl/web/koronawirus

 Kontakt do Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego "PZZ" w Stoisławiu S.A.

Centrala tel. +48 94 34 55 900 e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
Sekretariat tel. +48 94 34 55 940

 

Öffnen

Rejestracja użytkownika

*
*
*
*
*
*

* Pola wymagane.

Mehl für hausgebackenes Brot

Auf dem polnischen Markt können wir immer häufiger Mehl für das hausgebackene Brot kaufen. Am besten ist es selbst eine Mehlmischung für das Brot zu machen, in den vorstehend genannten Verhältnissen (1/3 Roggenmehl und 2/3 Weizenmehl). Wenn man das Brotmehl kauft, soll man auch auf den Typ achten.

Roggenmehl für Brot sind:
- Typ 2000 sehr grob und dunkel,
- Typ 1400 dunkel mittelgroß,
- Typ 720 (750)  mitteldunkel, klein,
- Typ 580 sehr hell und fein,

Weizenmehl für Brot sind:
- Typ 1850 ,Graham, sehr grob und dunkel,
- Typ 850/750  typisches Brotmehl mittelhell und fein,
- Typ 500 Brötchenmehl, sehr hell und fein,

Wenn man eine Mischung macht, soll man die dunklen Mehlarten mit den dunklen verbinden und die hellen mit den hellen. Das ist wichtig, weil die dunklen Mehlarten grob sind und die weißen sehr fein. Wenn man ein grobes Mehl mit dem feinen verbindet wird das Brot ungleichmäßig sein.
Also, wir verbinden:
• Roggenmehl 2000, 1400 mit Weizenmehl 1850.
• Roggenmehl 720 mit Weizenmehl 750, 850.
• Roggenmehl 580 mit Weizenmehl 500.

Für die saure Mehlsuppe verwenden wir das Roggenmehl vom Typ 2000.
Für die den weißen Borschtsch verwenden wir das Roggenmehl vom Typ 1850.