Worauf muss man beim Kauf von Mehl achten?

Działania zapobiegające rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2 w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A.

W związku z działaniami zapobiegającymi rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2, w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pracowników Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A. a także współpracujących instytucji i kontrahentów Zarząd Spółki, postanowił ograniczyć dostęp do zakładu oraz do biura Spółki aż do odwołania.

Część pracowników będzie wykonywać swoje zadania zdalnie, poza miejscem pracy. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą, aby bieżące sprawy załatwiać drogą telefoniczną lub poprzez pocztę elektroniczną. Dane kontaktowe do komórek organizacyjnych znajdują się w linku www.stoislaw.com.pl w zakładce „Kontakt”.

W przypadku kierowców firm zewnętrznych wjeżdżających na teren Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A.

prosimy o nieopuszczanie pojazdu bez uzasadnionej przyczyny. Wszyscy kierowcy firm zewnętrznych wjeżdżający na teren Spółki muszą być zaopatrzeni i ubrani w półmaski i rękawiczki ochronne.

O zmianach w organizacji pracy w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A. informować  będziemy na stronie internetowej na bieżąco. Zdajemy sobie sprawę, że wprowadzone regulacje mogą powodować niedogodności i trudności organizacyjne, ale w tej szczególnej sytuacji zdrowie i bezpieczeństwo są wartością nadrzędną.

aktualne informacje i zalecenia na stronie: https://www.gov.pl/web/koronawirus

 Kontakt do Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego "PZZ" w Stoisławiu S.A.

Centrala tel. +48 94 34 55 900 e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
Sekretariat tel. +48 94 34 55 940

 

Öffnen

Rejestracja użytkownika

*
*
*
*
*
*

* Pola wymagane.

Worauf muss man beim Kauf von Mehl achten?

•Ist an der Verpackung der Hersteller angegeben - nicht hergestellt für ....., sonder hergestellt in der Mühle in....!!!!

•Ist auf der Verpackung der Typ des Mehls (z.B. 450, 550).

•Es ist gut, wenn an der Verpackung die Normennummer angegeben ist, anhand der das Mehl produziert wurde - das bedeutet, dass das Produkt die bestimmten Parameter erfüllt..

•Ob es keine chemischen Stoffe gibt.

•Man soll sich nicht an dem Namen richten, z.B. Mehl von Oma, Opa, königliches Mehl usw. Dieser Namen bedeutet nichts. Wichtig ist der Typ von Mehl.

•In einer großen industriellen Mühle ist es leichter, die Reinheit- oder Hygienestandards einzuhalten, als in kleinen Mühlen, ferner sind die großen Mühlen mit den Anlagen ausgestattet, durch die die Körner, die gemahlen werden, sehr gut gereinigt sind.

•Mehl macht nur ca. 5% des Wertes der Backwaren aus, man soll also geprüftes Mehl auswählen, von höchster Qualität.