Sposób na Kaszę :)

Działania zapobiegające rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2 w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A.

W związku z działaniami zapobiegającymi rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2, w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pracowników Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A. a także współpracujących instytucji i kontrahentów Zarząd Spółki, postanowił ograniczyć dostęp do zakładu oraz do biura Spółki aż do odwołania.

Część pracowników będzie wykonywać swoje zadania zdalnie, poza miejscem pracy. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą, aby bieżące sprawy załatwiać drogą telefoniczną lub poprzez pocztę elektroniczną. Dane kontaktowe do komórek organizacyjnych znajdują się w linku www.stoislaw.com.pl w zakładce „Kontakt”.

W przypadku kierowców firm zewnętrznych wjeżdżających na teren Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A.

prosimy o nieopuszczanie pojazdu bez uzasadnionej przyczyny. Wszyscy kierowcy firm zewnętrznych wjeżdżający na teren Spółki muszą być zaopatrzeni i ubrani w półmaski i rękawiczki ochronne.

O zmianach w organizacji pracy w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A. informować  będziemy na stronie internetowej na bieżąco. Zdajemy sobie sprawę, że wprowadzone regulacje mogą powodować niedogodności i trudności organizacyjne, ale w tej szczególnej sytuacji zdrowie i bezpieczeństwo są wartością nadrzędną.

aktualne informacje i zalecenia na stronie: https://www.gov.pl/web/koronawirus

 Kontakt do Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego "PZZ" w Stoisławiu S.A.

Centrala tel. +48 94 34 55 900 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Sekretariat tel. +48 94 34 55 940

 

Otwórz

Rejestracja użytkownika

*
*
*
*
*
*

* Pola wymagane.

Sposób na Kaszę :)

Zachwyceni egzotycznymi dodatkami do potraw, zapominamy o tym co jest naszym dobrem narodowym, czyli kasze jęczmienne oraz gryczane. Wiele osób kojarzy kasze wyłącznie z niechcianym krupnikiem, niezbyt lubianym w dzieciństwie. Tymczasem kasze są niedrogie, pełne odżywczych składników i co najważniejsze  - można z nich przygotować różne, ciekawe posiłki. Istnieje przekonanie, że kasza to trudny i ciężki „zawodnik” do przyrządzenia, lecz nic bardziej mylnego. Większość wybiera kaszę w kartonikach, które mają gotowe torebki, wystarczy wrzucić do wrzątku. Poniżej kilka krótkich i szybkich kroków na smaczne przyrządzenie kaszy na sypko.

Co będzie nam potrzebne:
1. 1 filiżanka kaszy.
2. 2 filiżanki wrzątku.
3. Kostka bulionowa wg uznania drobiowa lub grzybowa (może być bulion przyrządzony domowym sposobem)
4. 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego.
5. Garnek z grubym dnem.

Sposób przyrządzenia: Dwie łyżki oliwy bądź oleju wlewamy do garnka z grubym dnem na małym ogniu. Na rozgrzany olej wrzucamy 1 filiżankę kaszy i prażymy przez około 3 minuty.

Kaszy z Młynów ze Stoisławia nie trzeba płukać!

Kostkę bulionową rozpuszczamy w dwóch filiżankach wrzątku, lub używamy dwie filiżanki domowego bulionu i wlewamy do prażącej się kaszy. Nie mieszamy, gotujemy na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, przykrywamy zostawiając możliwość odparowania. Po tym czasie kasza jest gotowa i może być postawą przeróżnych dań – począwszy od sałatki, a kończąc na kaszowym bolognese.